Populärmusik från förr och nu

Det vi idag kallar för pop är en förkortning av populärmusik och det är en skillnad mot populärmusik från förr och nu. Idag så finns det massor med olika kanaler för att få ut sin musik. Förr så fanns det Sveriges Radio med sina kanaler och två TV-kanaler. Det var begränsad sändningstid mot för idag då vi kan spela musik dygnet runt oavsett tidpunkt.

Popidoler från förr skulle nog bli förundrade över den möjlighet det finns att nå ut med sin musik. Samtidigt så har antalet artister och grupper blivit betydligt fler än vad det var förr. Skillnaderna är enorma för på 50- och 60-talet mot för vad det är idag. Det kan förvisso vara liknande hysteri idag som när Beatles kom och spelade. Den yngre generationen har nog inte förändrats om vi kollar på när Justin Bieber uppträder och när det begav sig för Beatles.

Det kan mycket väl vara så att det är tuffare att slå igenom som artist idag. Detta tack vare alla kanaler där man kan lyssna på musik. Skivförsäljning sker i princip bara till de som är riktigt nördiga att samla på exempelvis CD-skivor idag. Det är knappast den yngre generationen som köper skivor utan man streamar sin musik via olika online tjänster. Vinylskivor ska vi knappt nämna men de har dock fått en viss uppsving och en del artister väljer detta media då ny musik släpps.