Börja spela elbas

För den som ska börja spela ett instrument är elbasen ofta ett förbisett alternativ. Basen är en brygga mellan trummor och gitarr. Därför spelar basen en viktig roll för att knyta ihop allting. I pop- och rockmusik brukar basen och trummorna utgöra själva grundstommen.

Varför spela elbas?

Förutom att vara en viktig sammanhängande länk så står du ut som basist. Därför har du en klar fördel om du vill starta eller gå med i ett band, eftersom konkurrensen inte är lika hård som för exempelvis gitarrister. Bara för att du är basist behöver det inte heller betyda att du placeras i skymundan. Fråga bara Flea i Red Hot Chili Peppers, Steve Harris i Iron Maiden, eller för den delen Paul McCartney.

Nu kanske du inte har deras nummer inlagt på din mobil, men ändå, du förstår nog poängen. Basen är dessutom ett förhållandevis smidigt instrument att börja med. Om du jämför med trummor så är basen billigare, tar mindre plats, och är lättare för grannar eller familjemedlemmar att hantera.

Kolla vad som finns

För de flesta musikstilar är elbasen ett standardinstrument. Så oavsett vilken genre du är intresserad av är basen ett bra alternativ.