Böcker med temat musik

Oavsett om du är nybörjare eller om du vill fördjupa dig inom något musikaliskt ämne, finns det oftast litteratur som kan hjälpa dig. Vi ska här gå igenom några exempel på böcker med temat musik.

Älskar du musik? Kanske står du i starten och ska lära dig spela något instrument, eller lära dig sjunga? Det finns bra nybörjarböcker för nästan alla de vanligaste instrumenten, som exempelvis flöjt, gitarr, trummor, fiol, munspel med flera. De innehåller anvisningar och noter till enkla melodier som är lätta att börja med och som hjälper dig att lära känna ditt instrument. När du har fått lite mer färdighet finns det andra böcker med lite högre svårighetsgrad.

För dig som sjunger finns det böcker med låttexter och noter i olika genrer. Oavsett om det är solosång eller körsång det gäller, har du möjlighet att hitta skattgömmor.

Arbetet bakom musiken

Om du istället är mer intresserad av människorna bakom musiken, finns det en mängd spännande biografier om allt från Christer Sjögren till Metallica. Kanske vill du hitta något intressant att läsa om Elvis Presley, eller om kvinnorna som formade pophistorien.

Det finns till och med böcker om framgångsrika musiktidningar och skivaffärer. Alltså finns det en mängd musiklitteratur att botanisera i, det är bara intresset som sätter gränser!